Operation

Vid operation av ditt djur finns det några punkter som kan vara bra att tänka på:

  • Inlämning sker alltid på morgonen kl 07:30 om inget annat avtalats när du bokade din tid.
  • Hämtning sker mellan kl 15:00-16:00, även de dagar vi har kvällsöppet. Ni får en exakt hämtningstid vid inlämningen på morgonen. 
  • När man fastar ett djur innebär det att de inte får lov att äta någon mat, men det går bra att erbjuda vatten under hela fastan. Nedan kan Ni ser hur länge Ert djur behöver fasta innan planerad inlämning/besök, det varierar mellan olika djurslag.

Hund
Katt
Iller
Liten fågel
Stor fågel
Orm
Sköldpadda
Ödla

12 timmar
12 timmar
0-3 timmar
2-3 timmar
4 timmar
1 vecka
1-2 dygn
1 dygn

Om djurslaget på Ert djur inte står med i tabellen innebär det generellt att de inte behöver fasta. Det gäller framför allt gnagare och kaniner som helst ska äta så nära inpå sövningen som möjligt. När ni lämnar in er gnagare eller kanin ser vi gärna att djuret har extra hö med sig i transportburen som de kan äta under dagen.

Äger du ett ovanligare djurslag är du välkommen att ringa till oss för information angående fasta för just ditt djur.

Efter operationen

  • När du hämtar ditt djur kommer du att få med dig ett hemgångsråd som berättarhur du bäst tar hand om just ditt djur.
  • Det absolut bästa är om du kan vara hemma samma dag och dagen efter ditt djur har blivit opererat.
  • Om du har en kanin som i vanliga fall bor ute är det bra om den kan få bo inne, utan burkompis, den första veckan efter operationen. Tänk på att en nykastrerad hane kan vara fertil i upp till 4 veckor efter operationen!
  • Vi rekommenderar att ha tidningspapper som enda burunderlag de första dagarna efter en operation på kanin och marsvin. Det blir då lättare för er att hålla koll på om de kissar och bajsar som de ska, vilket kan vara svårt att se om man har spån eller halm i buren.

Vi matar alla våra nyopererade kaniner och gnagare innan de går hem. Om din kanin eller gnagare har varit med om en större operation eller en tandslipning rekommenderar vi att man fortsätter att stödmata dem hemma också. Critical care som vi ger till kaniner och marsvin är en fiberblandning som ges till djur när de inte äter som de ska. Recoveryformula ges till de mindre gnagarna. Båda finns att köpa på kliniken.

OBS
Tänk på att vi tar ut en avbokningsavgift om du avbokar eller ombokar mindre än 24 timmar innan ditt besök.

Har du några andra frågor inför ditt djurs operation? – tveka inte att ringa oss på 040-460 560 eller skicka ett mail till info@fagelkliniken.se