Varför ge pellets?

Varför skall jag ge min fågel pellets?

 

Alla våra sällskapsfåglar har väldigt olika behov med avseende på foder. Om man jämför med hur de lever i det vilda där de har en stor variation att välja på blir vår frödiet som vi ofta erbjuder ganska så ensidig och det är svårt att tillgodose fågelns olika näringsbehov.

Frödieten, som är det vanligaste som du som djurägare blir rekommenderad av zooaffärer att ge till dina fåglar är inte heller ur hälsosynpunkt så bra.

Innehållet av fett är ofta alldeles för högt,  avsaknaden av näringsriktiga ämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen gör att detta kan motsvara om vi människor uteslutande skulle leva av pizza, chips och godis. Följderna av detta, som vi ofta ser här på Fågel & Smådjurskliniken, är sjukdomar som är knutna till en felaktig kost, så som lever och njursjukdomar

 

På grund av att det är så svårt att själv kombinera en fullgod kost där du kan vara säker på att din fågel får i sig allt den behöver, kan du göra det lätt för dig och bra för din fågel genom att ta nytta av pelletstillverkarna som redan gjort det jobbet åt dig.

 

Här på Fågel & Smådjurskliniken säljer vi Harrisons Bird Food, vilket är ett av de pelletsmärken som finns på marknaden. Detta är ett foder, utvecklat av Greg J Harrison, fågelveterinär och europeisk specialist på fågelmedicin och kirugi.

Fodret är sammansatt av färska hela spannmål, färska grönsaker, och hela baljväxter som odlas ekologiskt, då konstgjorda gödselämnen och konserveringsmedel inte är bra för våra fåglar.

 

Genom att ge din fågel pellets som är ett balanserat helfoder krävs det en mindre mängd foder för att tillgodose din fågels dagsbehov.

Vi på Fågel & Smådjurskliniken vill varmt rekommendera detta för en sund framtid och ett längre välmående liv för din fågel!